Zoek een recept

 

Tempura van groenten met snacksaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 à 500 g (nettogewicht) groenten naar keuze (wortelstaafjes, peulerwten, prinsessenbonen, aspergestengels, paprikareepjes, courgetteschijfjes, enz)
  • 0,5 eetlepel arachideolie
  • 5 cl blond bier
  • 1 ei
  • 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • frituurolie
  • 5 cl melk
  • 125 g natuuryoghurt
  • peper en zout
  • 2 eetlepels pitasaus Delhaize (knijpfles)
  • 100 g tarwebloem
 

Bereiding

  1. Meng in een kom, de bloem met de melk, het bier, de olie, ½ koffielepel zout en de eierdooier (bewaar het eiwit). Klop het mengsel tot een homogeen beslag. Laat rusten.
  2. Kook de groenten volgens de methode naar keuze (stomen, kokend water, microgolfoven, enz). Schrik de groenten eventueel in koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  3. Meng voor de saus de yoghurt met de pitasaus, de peterselie, het zout en de peper.
  4. Verwarm de olie in de friteuse op 180°C.
  5. Klop het eiwit heel stijf en spatel onder het deeg. Voeg de groenten toe en meng goed.
  6. Laat het draagmandje onderaan in de friteuse staan. Neem de groenten met een brochettestokje uit het deeg en dompel ze één voor één rechtstreeks in de olie. Draai ze af en toe om tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Leg ze op keukenpapier. (Bak in verschillende keren).
  7. Dien warm op met de saus bij het aperitief.
 

Kooktip

  • Verwerk op deze manier een restje groenten.
  • Variant: dit beslag is ook geschikt voor scampi (rauw en gepeld).

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt