Zoek een recept

 

Tempura van groenten met pikante saus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g wortelen (nettogewicht, geschild)
  • 5 cl bier
  • 100 g bloem
  • chili sauce sweetened (Thais gamma Delhaize)
  • 1 ei
  • frituurolie
  • 5 cl melk
  • 0,5 eetlepel olie
  • peper en zout
  • 1 schaaltje peulerwten (200 g)
 

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom en meng met de melk, het bier, de olie, ½ koffielepel zout en de eierdooier (bewaar het eiwit). Klop tot een homogeen beslag. Laat rusten.
  2. Snij de wortelen in staafjes, doe ze in een kookpot met kokend lichtgezouten water. Voeg, na 2 min, de gespoelde peulerwten toe. Laat nog 2 min zacht koken en giet af. Schrik de groenten onder koud water, laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  3. Verwarm de olie in de friteuse tot 180°C.
  4. Klop het eiwit heel stijf en spatel onder het beslag. Voeg de groenten toe en meng.
  5. Laat het draagmandje  in de friteuse staan. Neem de groenten één voor één uit het beslag en leg ze in de olie. Draai ze na 2 min om zodat ze aan beide kanten goudbruin gebakken zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier. (Je zal verschillende keren moeten bakken).
  6. Dien warm op met de zoete chilisaus als apertiefhapje.
 

Kooktip

Je kan ook andere soorten gekookte groenten op dezelfde manier bereiden: sperziebonen, bloemkool- of broccoliroosjes, enz ...

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt