Zoek een recept

 

Tatin van mango met gember en een sausje van amandelmelk

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 g boter
  • 25 g gemalen amandelen
  • 50 g griessuiker
  • 1 niet al te rijpe mango
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 10 cl room
  • 1 stukje verse gember (+/- 2 cm)
  • 12 suikerklontjes (80 g)
 

Bereiding

  1. Breng 5 cl water met 50 g griessuiker in een steelpan aan de kook en laat 2 min. sudderen. Neem van het vuur, voeg de gemalen amandelen toe, meng en laat volledig afkoelen.
  2. Giet dit mengsel door een fijne zeef en druk stevig op het amandelpoeder. Voeg de room toe en bewaar in de koelkast.
  3. Plaats 2 taartvormpjes van 14 cm doorsnede in de oven en verwarm op th 6 - 180°C.
  4. Doe de suikerklontjes en 2 eetlepels water in een steelpan. Verwarm zonder roeren, maar schud de pan af en toe. Haal van het vuur wanneer de karamel een licht honingkleurtje heeft.
  5. Giet in de warme taartvormpjes en draai deze zodat de bodem helemaal bedekt is met de karamel. Laat afkoelen.
  6. Schil ondertussen de mango, snij in twee en ontpit. Snij het vruchtvlees in dikke schijven, halveer deze om driehoekjes te bekomen. Schik in de taartvormpjes, bestrooi met de geraspte gember en nootjes boter. Snij uit het kruimeldeeg 2 rondjes van 16 cm, leg over de taartvormpjes en vouw het teveel aan deeg naar binnen.
  7. Bak 20 min. in de oven (nog altijd op th. 6). Laat 5 min. rusten. Plaats een bord omgekeerd op de taartvorm, hou bord en vorm tegelijkertijd vast en draai om.
  8. Dien warm op met de amandelmelk.
 

Kooktip

  • Bescherm je handen tegen brandwonden bij het bereiden en werken met de karamel.
  • Deze taartjes zijn ook lekker met een bolletje vanille-ijsroom.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Tatin van mango met gember en een sausje van amandelmelk