Zoek een recept

 

Tatin van abrikozen met honing en tijm

Ingrediënten voor 6 personen

  • 600 g abrikozen
  • 40 g boter
  • 150 g honing
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 2 takjes verse tijm
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Doe de honing in een ronde, diepe taartvorm en bestrooi met de tijmblaadjes.
  3. Halveer de abrikozen en ontpit ze. Leg ze, met de snijkant naar boven, in de vorm. Verdeel er de in kleine stukjes gesneden boter over en bedek alles met de deeglap. Vouw de deegrand naar binnen tussen de vorm en de abrikozen (maak je geen zorgen als het deeg wat kreukt). Bak de taart 40 min. in de warme oven.
  4. Wacht 5 min. en zet een taartrooster omgekeerd op de taartvorm en vervolgens een groot bord, ook omgekeerd. Neem alles samen vast en draai in één keer om. Neem de vorm weg.
  5. Dien de taart warm op met een bolletje vanille-ijs of met vanillesaus.
 

Kooktip

Als de abrikozen veel sap hebben vrijgegeven, giet het dan voorzichtig af terwijl de taart nog in de vorm zit.