Zoek een recept

 

Tartaar van zeebaars

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bosje dragon
  • enkele sprietjes bieslook, schoongemaakt
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje lente-uitjes, schoongemaakt
  • 1 theelepel olijfolie
  • peper en zout
  • 1 bosje postelein, schoongemaakt
  • 1 rammenas
  • 2 tomaten
  • 1 venkel
  • 4 zeebaarsfilets
 

Bereiding

  1. Snijd de zeebaarsfilets fijn. Kruid de tartaar met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie.
  2. Snijd de schoongemaakte lente-uitjes en de sprietjes bieslook fijn en meng dit door de tartaar.
  3. Schil de rammenas en snijd de ene helft ervan in blokjes.
  4. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  5. Snijd de tomaten in fijne plakjes.
  6. Maak een kruidenslaatje op basis van de rammenas, venkel, postelein, koriander en dragon.
  7. Schik de plakjes tomaat op de borden. Maak quenelles van de tartaar (of gebruik een kleine dresseerring) en dresseer de tartaar op de tomaten. Schik er de stukjes rammenas, de venkel en het kruidenslaatje rond.
 

Kooktip

Dien op met een bruschetta van gedroogde tomaatjes, grissini, cracottes of simpelweg een flinke snee boerenbrood.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt