Zoek een recept

 

Tartaar van komkommer met avocadocrème

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bakje scheuten
  • 1 bosje (Oosterse) bieslook
  • 2 eetlepels druivenpitolie
  • 2 komkommers
  • peper en zout
  • 2 rijpe avocado's
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 sjalot
  • 1 verse rode chilipeper
  • 20 cl zure room
 

Bereiding

  1. Spoel de komommers. Schil ze en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng er de sjalot, bieslook en chili doorheen.
  2. Schil de avocado’s, verwijder de pit en versnijd het vruchtvlees in grove stukken. Breng het vruchtvlees samen in een mengkom, voeg peper, zout en 1 eetlepel zure room toe en mix het geheel tot een gladde mousse. Breng op smaak met peper, zout en een beetje rijstazijn.
  3. Meng de komkommerschillen, samen met 1 eetlepel rijstazijn en de druivenpitolie in een kom en mix. Breng de tartaar op smaak met peper en zout.
  4. Vul een grote dresseerring voor de ene helft met de komkommertartaar, de andere helft met de avocadocrème. Druk stevig aan.
  5. Verdeel over de borden en werk af met wat scheutjes, de zure room en een sprietje bieslook.