Zoek een recept

 

Tartaar van fruit met mascarpone

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 tot 3 eetlepels frambozenazijn
  • 2 x 50 g Easy suiker
  • 250 g aardbeien
  • 0,5 Charentais meloen (250 g netto, geschild)
  • 1 groene appel
  • 200 g mascarpone
  • 125 g rode bessen
  • 5 cl verse room
  • zwarte peper
 

Bereiding

  1. Snij de aardbeien, de ongeschilde appel en de meloen in heel kleine blokjes en doe ze vervolgens in een kom. Leg 6 kleine bessentrosjes opzij en rist de rest af op het fruit.
  2. Voeg de frambozenazijn toe, 50 g suiker en de zwarte peper. Meng goed, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
  3. Net voor het opdienen: prak de mascarpone met 50 g suiker, voeg de room toe en klop met de garde tot een smeuïge massa.
  4. Verdeel de fruittartaar over coupes, voeg de mascarponeroom toe en versier met de opzij gelegde bessentrosjes. Dien koel op.
 

Kooktip

  • Vervang de meloen door perziken of nectarines.
  • Doe de moeite om het fruit in heel kleine blokjes te snijden: het geeft de tartaar een meer verfijnde en vollere smaak.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt