Zoek een recept

 

Tandoori meloengazpacho en toast met maatjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 sneetjes bruin brood
  • fleur de sel
  • 1 maatje
  • 1 meloen (cavaillon of charentais)
  • peper van de molen
  • 2 eetlepels tandoori kruidenmix
  • 0,5 blikje tomatenpuree
  • 0,5 witte ui
 

Bereiding

  1. Snij de meloen in twee en verwijder de pitjes met een lepel. Verwijder vervolgens het vruchtvlees en leg in een kom. Voeg de tomatenpuree en de tandoori kruiden toe.
  2. Mix tot een gladde soep (je kunt eventueel een beetje water toevoegen). Breng op smaak met zout. Zet in de koelkast en laat minimaal één uur rusten om een erg koel mengsel te krijgen.
  3. Pel de ui en hak fijn. Zet in de koelkast. Verwijder net voor het opdienen de korsten van het brood. Snij het broodkruim vervolgens in vier rechthoeken en toast.
  4. Verwijder de staart van het maatje en snij in vier stukken. Leg een stukje op elk sneetje brood en bestrooi met de fijngehakte ui. Kruid met peper.
  5. Zet op elk bord een glaasje ijskoude gazpacho en leg er een toast met een maatje naast.
 

Kooktip

  • Als het maatjesseizoen voorbij is, kan je dit recept ook klaarmaken met gerookte zalm.
  • Een gezond extraatje: Een licht voorgerecht dat ideaal is als aperitiefhapje, rijk is aan antioxidanten, zoals caroteen en lycopeen, en dankzij het maatje een vleugje omega-3 bevat.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 142 kcal, Eiwit: 6,6 g, Totale vetstoffen: 3,2 g, Koolhydraten: 22 g

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Tandoori meloengazpacho en toast met maatjes