Zoek een recept

 

Tajine van kalfsvlees met artisjokken en erwten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels arachideolie
  • 400 g artisjokharten
  • 500 g extra fijne diepvrieserwten
  • 600 g kalfsfilet
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 teentje look
  • 1 g saffraanpoeder
  • 1 stuk gember
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Snij het vlees in grote blokjes met een zijde van ongeveer 5 cm. Schil de gember en hak er een soeplepel vol van.
  2. Giet een scheutje olie in een grote bakpan en braad daarin het vlees in. Doe er vervolgens de gehakte gember, de komijn, de saffraan, zout en peper bij. Meng om het vlees te laten doordrenken en dek af met water.
  3. Snij de artisjokharten in grote stukken. Doe ze vervolgens bij het vlees, samen met de erwten, en giet er indien nodig wat water bij.
  4. Doe in een tajineschaal en laat een uur sudderen in een oven op 180 graden, totdat het vlees loskomt.
 

Kooktip

Voor een steviger gerecht kan je het water vervangen door ontvette bouillon ...

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Tajine van kalfsvlees met artisjokken en erwten