Zoek een recept

 

Tagliatelle met rucola en gedroogde tomaten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 220 g halfgedroogde tomaten in olie
  • 50 g ontpitte zwarte olijven
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 200 g rucola
  • parmezaan in schilfers
  • 375 g tagliatelle
 

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe ondertussen de tomaten en de marinadeolie uit het schaaltje in de beker van de mixer. Mix even zodat de tomaten gehakt zijn, maar niet herleid tot puree. Doe ze in een grote, diepe pan en verwarm op zacht vuur. Voeg de rucola toe en laat de blaadjes al roerend 2 min. slinken. Neem van het vuur. Voeg de grofgehakte olijven en de pijnboompitten toe.
  3. Giet de gare tagliatelle af en doe ze bij in de pan (van het vuur). Meng en breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer meteen met schilfers Parmezaanse kaas.
 

Kooktip

Dit gerecht kan je klaarmaken met penne, spirelli of Griekse pasta.