Zoek een recept

 

Tagliatelle met groentelinten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 300 g dikke wortelen
  • 250 g verse tagliatelle
  • 360 g kleine biocourgettes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Schraap de wortelen en snij ze met een dunschiller in heel fijne, lange repen.
  2. Breng water aan de kook in een grote kookpot.
  3. Verwijder de stelen van de courgettes en halveer ze in de lengte. Snij ze met de dunschiller in repen (begin aan de doorsnede).
  4. Doe de pasta in het gezouten kokend water. Voeg de groenten toe wanneer het water terug kookt en meng goed. Breng opnieuw aan de kook en giet na 1 min. af, maar zet 10 cl kookvocht opzij.
  5. Giet de olie in de kookpot en fruit er 1 min. de geperste knoflooktenen in op een zacht vuur. Voeg de pasta met de groenten toe, het opzij gezette kookvocht en het basilicum, meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer meteen als hoofdgerecht (met schilfers parmezaan) of als bijgerecht bij wit vlees of gegrilde vis.
 

Kooktip

Als je droge tagliatelle gebruikt, voeg dan de groenten 1 min. voor het einde van de kooktijd toe.
 

Voedingswaarde per 100 g