Zoek een recept

 

Tagliatelle met citroen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2
  • 40 g boter
  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 150 g mascarpone
  • peper en zout
  • 250 g verse tagliatelle
 

Bereiding

  1. Was de citroenen en dep ze droog. Schil ze flinterdun en snij de schil verder in fijne reepjes. Leg de schilletjes in een steelpan met kokend water en laat 2 min. sudderen. Giet af en spoel onder koud water.
  2. Doe de boter en de mascarpone in een steelpan, breng langzaam aan de kook. Haal meteen van het vuur (vanaf de eerste luchtbellen) en voeg het sap van een halve citroen toe. Kruid met peper en zout, voeg de schilletjes toe en de gehakte peterselie.
  3. Giet over de gelijktijdig gaargekookte tagliatelle. Meng en serveer meteen bij gegrilde of gepaneerde vis.
 

Kooktip

Voeg reepjes gerookte zalm toe en dit bijgerecht wordt een heerlijk en volwaardig pastagerecht.