Zoek een recept

 

Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 konijnenbouten
  • 1 fles leffe
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 selder
  • 1 eetlepel boter
  • 1 teentje look
  • 1 eetlepel honing
  • 0.5 l kippenbouillon (water + bouillon)
  • 0.5 dl room
  • 1 eetlepel bloem
  • 8 nestjes tagliatelle
  • 1 potje rozemarijn
  • 1 potje basilicum
  • peper
  • zout
 

Bereiding

  1. Kruid de bouten met peper en zout en strijk ze in met bloem. Laat ze kleuren in boter. Fruit de fijngehakte ui, wortel en selder in dezelfde pan en karamelliseer met de honing.
  2. Voeg alles samen in een kookpot, voeg look, rozemarijn, Leffe en bouillon toe en laat zo’n 30 à 40 minuten inkoken. Haal het konijn uit de kookpot en zeef de groenten. Laat de jus inkoken tot sausdikte.
  3. Haal het vlees van het bot. Kook de pasta al dente.
  4. Warm de saus op met de room, de groenten, het konijn en de pasta. Versier met enkele basilicumblaadjes.
 

Kooktip

Voor een lichter recept kun je ook lightroom kiezen.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 700 kcal, Eiwit: 33,3 g, Vetstof: 46,2 g, Koolhydraten: 37,4 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn