Zoek een recept

 

Tagliatelle alla carbonara

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 2 soeplepels geraspte parmezaan
  • 1 teentje knoflook
  • muskaatnoot
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 400 g tagliatelle
  • 200 g spekreepjes
  • 25 cl aangelengde verse room
 

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de fabrikant. Bak ondertussen de spekblokjes bruin in een pan met olijfolie.
  2. Maak een omelet van de hele eieren, de room, de geperste knoflook (facultatief), 1 eetlepel parmezaan, zout en peper. Verwarm de saus op een zacht vuurtje, maar laat hem vooral niet koken.
  3. Als de pasta "al dente" is, laat hem dan goed uitlekken, doe hem terug in de kookpan. Meng de pasta snel met de spekblokjes, de rest van de parmezaan en de saus. Dien onmiddellijk op.
 

Voedingswaarde per 100 g