Zoek een recept

 

Tagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 2 sneetjes peperkoek
  • 1 potje peren op rode wijn
  • 200 g rendiersteak
  • 50 g spek
  • 1 vlootje verse dragon
  • 125 g verse geitenkaas
  • zout
 

Bereiding

  1. Kruid de steak met peper en zout, braad hem in olijfolie aan in een hete pan. Bak hem 3 minuten en laat hem vervolgens 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie of in een warme oven.
  2. Rooster het spek tot het lekker krokant is en laat het uitlekken op een vel keukenpapier. Verkruimel de peperkoek en laat de kruimels snel uitdrogen in een oven op 180°C, samen met het spek. Mix het spek met de broodkruimels tot een mooie crumble.
  3. Snij de peren in blokjes. Roer de geitenkaas tot hij mooi glad is en doe hem in een spuitzak.
  4. Snij het vlees in plakken, serveer het met de peren, een roosje geitenkaas en de crumble van spek. Werk af met een paar blaadjes dragon en een streepje olijfolie.
  5. Dien op met een salade van jonge spinaziescheuten.
 

Kooktip

Hou de peperkoekkruimels goed in het oog in de oven: ze verbranden makkelijk.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 259 kcal, Eiwit: 17,1 g, Vetstof: 15,4 g, Koolhydraten: 12,9 g
  • Home
  • Recepten
  • Tagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaas