Zoek een recept

 

Tabouleh met honing en vers fruit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0,5 koffielepel kaneelpoeder
  • 3 eetlepels kleine rozijnen
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 sinaasappel
  • verse munt
  • 120 g vers fruit naar keuze: druiven zonder pitten, appel, granaatappel, enz. (nettogewicht)
  • 125 g couscous
 

Bereiding

  1. Doe de couscous in een kom, samen met de rozijnen en het kaneelpoeder.
  2. Breng 1 kop water aan de kook. Neem van het vuur, voeg de honing toe en giet alles over de couscous. Meng en laat wellen.
  3. Rooster, ondertussen, de amandelen in een antikleefpan zonder vetstof.
  4. Rasp de schil van de sinaasappel fijn, schil de sinaasappel dan tot op het vruchtvlees. Halveer vertikaal, snij dan in blokjes. Giet alles (schil + vruchtvlees + sap) op de couscous. Doe er het in blokjes gesneden (of afgerist) fruit bij, evenals de amandelen en meng.
 

Kooktip

Wanneer je de taboule op voorhand bereidt, voeg de amandelen dan pas voor het opdienen toe, zo blijven ze knapperig.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt