Zoek een recept

 

Taart met reine-claudes en plattekaas

Ingrediënten voor 8 personen

  • 4 eetlepels arachideolie
  • 200 g blonde kandijsuiker
  • een snuifje zout
  • 4 eieren
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder (of vierkruidenpoeder)
  • 500 g reines-claudes
  • 200 g volle plattekaas (maquée)
  • 250 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. Gebruik de mixerkloppers om de plattekaas te mengen met de olie, de kandijsuiker en 2 eieren. Voeg de bloem toe, het suiker en de kaneel, klop opnieuw en voeg de 2 andere eieren toe. Klop tot een luchtig en glad beslag.
  3. Leg bakpapier in een ronde, diepe taartvorm en stort er het beslag in.
  4. Halveer de reine-claudes en verwijder de pitten. Leg ze dicht bijeen, met de snijkant naar onder, op het beslag. Bak 50 min. in de oven.
  5. Laat even afkoelen en ontvorm op een taartrooster.
  6. Serveer op kamertemperatuur.
 

Kooktip

De reine-claudes zullen geleidelijk aan in het beslag zinken. Door ze erop te leggen vermijd je dat ze tot op de bodem zinken.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt