Zoek een recept

 

Taart met rabarber, frambozen en amandelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 125 g frambozen
  • 100 g gemalen amandelen
  • 400 g gepelde rabarberstelen (nettogewicht)
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen
  • 140 g griessuiker + 2 afgestreken eetlepels
  • 1 pakje kruimeldeeg
  • 50 g zachte boter
 

Bereiding

  1. Snij de rabarber in blokjes, roer er 40 g suiker onder en laat minstens 1 uur rusten.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg het kruimeldeeg in een grote taartvorm en prik er met een vork gaatjes in. Bak 6 min. in de oven.
  3. Klop de zachte boter met de garde onder 100 g suiker. Voeg de gemalen amandelen en eieren toe; meng goed. Roer er voorzichtig de uitgelekte rabarber onder. Giet in de taartbodem en strijk glad.
  4. Duw de frambozen voorzichtig één per één in de vulling. Bestrooi met 2 eetlepels suiker en bak 15 min. in de oven.
  5. Bestrooi met de geschaafde amandelen en bak nog 15 min.
  6. Serveer op kamertemperatuur.
 

Kooktip

  • Volgens het seizoenaanbod kan je de frambozen vervangen door stukjes abrikoos.
  • Zowel voor crumble als voor taart is het nodig dat je rabarber laat rusten met suiker. De suiker zal het sap uit de rabarber trekken, zodat je bereidingen krokant blijven.