Zoek een recept

 

Taart met fruitsla en ricotta

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eieren
  • 150 g griessuiker
  • 1 kiwi en enkele aardbeien (of ander vers fruit)
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 500 g ricotta
  • 1 sinaasappel
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Smeer een grote taartvorm in met boter (of leg er bakpapier in). Leg het deeg in de vorm en druk het goed tegen de rand. Strijk met de vlakke kant van een mes over de rand (zo valt het overtollige deeg eraf).
  3. Rasp de schil van de sinaasappel fijn in een kom. Doe er de suiker bij, de ricotta en de eieren. Klop met de garde tot een glad mengsel. Giet het op de taartbodem en bak de taart 30 min. in de oven.
  4. Laat de taart volledig afkoelen.
  5. Schil de sinaasappel en de kiwi en snij ze in kleine stukjes. Leg ze op de taart en leg er ook de in stukjes gesneden aardbeien op.
 

Kooktip

  • Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  • Als je vruchten kiest zoals appel, peer of banaan, dan moet je ze mengen met citroensap: zo behouden ze een mooie kleur.

 

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt