Zoek een recept

 

Syllabub met Earl Grey

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0,5 bio citroen
  • 35 g blonde kandijsuiker
  • 2 eetlepels cognac
  • 1 eetlepel Earl Grey thee
  • 20 cl verse slagroom
 

Bereiding

  1. Rasp de schil van de halve citroen fijn (met een fijne rasp). Pers dan het sap uit de halve vrucht. Zet het sap en de fijngeraspte schil opzij.
  2. Laat de thee 5 minuten trekken in 7 cl vooraf aan de kook gebracht water. Zeef de thee (druk goed op de blaadjes) en voeg de suiker toe. Meng en laat volledig afkoelen. Doe er het sap en de geraspte schil van de citroen bij, evenals de cognac.
  3. Klop de slagroom heel stijf. Voeg de theebereiding geleidelijk aan en al kloppend (op lage snelheid) toe. Verdeel de syllabub over coupes en serveer meteen. Dien op met “Cigarettes Russes” koekjes.