Zoek een recept

 

Supersnelle cocotte-eieren

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 4 eetlepels verse room
  • 4 eieren (L)
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Neem 4 ovenvaste kommetjes (soufflékommetjes) en doe in elk kommetje 1 eetlepel room en wat bieslook.
  2. Breek een ei boven een kommetje en laat er alleen het eiwit in vallen. Meng, giet dan voorzichtig het eigeel in het midden. Prik er voorzichtig in met een tandenstoker om te vermijden dat het tijdens het koken zou uiteenspatten. Maak de 3 andere kommetjes op deze manier klaar.
  3. Kook ze gedurende 2 min. in de microgolfoven op 800 W.
  4. Kruid met peper en zout en serveer met soldaatjes (stukjes brood om erin te doppen).
  5. Je kan hamreepjes en/of geraspte kaas aan het ongekookte room- eiwitmengsel toevoegen.
 

Kooktip

Afhankelijk van het aantal te koken eieren, de sterkte van de microgolfoven en je eigen smaak, zal je de kooktijd moeten aanpassen. Reken voor 1 ei ongeveer 40 sec op 800 W.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt