Zoek een recept

 

Supereenvoudige appeltaart

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • 1 citroen
  • 3 dikke appels
  • 2 eieren
  • 50 g gemalen amandelen
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 50 g zachte boter + voor de vorm
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Doe de zachte boter, de suiker en de eieren in een kleine kom. Meng met de garde.
  4. Pers het sap uit de citroen en giet het in een grote kom. Schil de appels en rasp ze met de grove kant van de rasp. Doe ze achtereenvolgens in het sap in de kom en meng goed. Giet er de eierbereiding bij en meng.
  5. Smeer een grote taartvorm in met boter (of leg er bakpapier in). Leg het kruimeldeeg in de vorm en druk het goed tegen de rand. Strijk met de vlakke kant van een mes over de rand (zo valt het overtollige deeg eraf).
  6. Verdeel de gemalen amandelen over de taartbodem en giet er dan de appelvulling in. Strijk de bovenkant een beetje glad en bak de taart 30 min. in de oven.
  7. Serveer lauw of koud.
 

Kooktip

Je mag ½ koffielepel kaneelpoeder bij het eiermengsel doen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt