Zoek een recept

 

Stukjes komkommer gevuld met krab

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 cocktailtomaten
  • enkele blaadjes sla
  • 25 g fijne rijstnoedels (rice noodles – "Thais" gamma Delhaize)
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander
  • 1 blikje King Crab Delhaize (120 g, uitgelekt gewicht)
  • 2 komkommers
  • 1 limoen
  • 0,5 koffielepel sambal
  • 1 eetlepel vissaus ("Thais" gamma Delhaize)
  • zout
 

Bereiding

  1. Snij 12 stukken van 3 cm uit het centrale deel van de komkommers. Hol ze uit met een appelboor, kruid met zout en zet omgekeerd op een dubbel vel keukenpapier.
  2. Breek de noedels in kleine stukken en doe in een kom. Overgiet met kokend water en laat 5 min. weken. Giet af en schrik in koud water. Laat uitlekken.
  3. Laat het krabvlees goed uitlekken, leg 12 stukjes opzij en verkruimel de rest in een grote kom. Voeg het sap van de limoen toe, de sambal, de vissaus, fijngesneden koriander en noedels. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  4. Dep de binnenkant van de komkommerstukken droog met keukenpapier en vul op met de krabsalade en het sap van de salade. Leg een stukje krabvlees op elk torentje.
  5. Dien fris op met kwartjes cocktailtomaat en fijngesneden sla.
 

Kooktip

  • Laat de komkommers maximum 20 min. uitlekken, langer worden ze minder knapperig.
  • Variant: Je kan deze bereiding ook serveren in glaasjes, met stukjes ananas in plaats van komkommer.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt