Zoek een recept

 

Stoofvlees op Provençaalse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rode + 1 gele paprika
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • 2 eetlepels bloem
  • een handvol basilicumblaadjes
  • een noot boter
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 kg heel mager rundstoofvlees
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1 vetarm runderbouillonblokje
 

Bereiding

  1. Fruit de gesnipperde uien en de in reepjes gesneden paprika’s in 3 eetlepels olijfolie in een stoofpot op een zacht vuur. Zet een deksel op de pot en laat stoven.
  2. Verwarm ondertussen de boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote pan met antikleefbodem. Bak er de blokjes vlees in bruin op een hoog vuur.
  3. Bestrooi de groenten met bloem en oregano, meng 1 min., voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Vul het lege blik volledig met warm water en doe er de helft van bij in de stoofpot. Meng en voeg het vlees toe, de geperste knoflooktenen en het verkruimelde bouillonblokje. Giet het resterende water in de pan waarin het vlees gebakken werd, roer de aanbaksels los en doe alles bij in de stoofpot.
  4. Laat met deksel 1 uur en 30 min. op een heel zacht vuur sudderen, roer af en toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met fijngehakte basilicum en serveer warm met gebakken aardappelen of verse pasta.
 

Kooktip

Je kan de saus kruiden met een mespunt cayennepeper.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt