Zoek een recept

 

Stoofpotje van lamsschenkel met basmatirijst

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg lamsschenkel
  • 10 uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 cm verse gember
  • verse koriander
  • gemalen komijn
  • 1 eetlepel geelwortel (kurkuma)
  • peper en zout
  • 2 tomaten
  • 3 dl magere yoghurt
  • kruidnagel
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 0,5 theelepel kaneelpoeder
  • 0,25 theelepel cayennepeper
  • 0,125 theelepel zwarte peper
  • 2 eetlepels gele gedroogde rozijnen
  • 250 g basmatirijst
 

Bereiding

  1. Verhit de olie en bak de schenkels aan. Haal even uit de pan. Snipper de ui en het knoflook en stoof even aan in de olie. Leg de schenkels opnieuw in de pan en voeg de gember, koriander, komijn en geelwortel toe. Laat nog even aanstoven.
  2. Voeg de yoghurt toe, samen met de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten, 2 theelepels zout, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, cayennepeper en zwarte peper.
  3. Zet ongeveer 2 uur in de oven op 150°C (al naargelang de grootte) of tot de schenkels bijna gaar zijn. Voeg dan de rozijnen toe. Laat ze nog even mee sudderen. Serveer met de gekookte basmatirijst.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Stoofpotje van lamsschenkel met basmatirijst