Zoek een recept

 

Stoofpotje met zuurkool en vis

Ingrediënten voor 8 personen

  • 8 dilletakjes
  • 500 g filets van witte vis (roodbaars, enz.)
  • gemalen komijn (facultatief)
  • 140 g gerookte zalm
  • 8 eetlepels verse room
  • 500 g voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje)
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Maak de zuurkool los met een vork en verdeel over 8 ministoofpotjes. Lepel 1 eetlepel room in elk potje, bestrooi eventueel met een snuifje komijn.
  3. Versnij de visfilets in 24 grote blokjes en de gerookte zam in 24 rechthoeken. Wikkel elk visblokje in een stukje zalm. Verdeel over de stoofpotjes.
  4. Werk af met een takje dille, sluit de potjes en laat 15 min. in de oven bakken.
  5. Dien warm op.
 

Kooktip

Je kan ook soufflékommetjes gebruiken. Dek ze goed af met aluminiumfolie zodat de vis niet uitdroogt.

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt