Zoek een recept

 

Stoofpotje met wortelen, spek en gerookte worst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 à 8 dikke sneden gerookt spek (in pakjes van 300 g)
  • 1 dikke ui
  • 700 g dikke wortelen
  • 2 à 4 gekookte en gerookte worsten (200 g/stuk)
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 eetlepels olie
  • peper en zout
  • 1 preiwit
  • 1 raap
  • 400 g vastkokende aardappelen (nettogewicht, geschild)
 

Bereiding

  1. Verwarm 1 eetlepel olie in een braadpan en bak er de sneden spek aan beide kanten goudbruin in. Neem ze uit de pan en fruit er de fijngesnipperde ui in met 1 eetlepel olie op heel zacht vuur.
  2. Schraap ondertussen de wortelen en snij ze in dikke ringen. Snij het preiwit ook in ringen. Schil de raap en snij in 4. Snij de aardappelen in dikke blokjes.
  3. Leg de sneden spek in een grote stoofpan. Voeg de ui en de andere groenten toe en leg er de worsten bovenop. Voeg koud water toe tot alleen de groenten onder staan.
  4. Doe er het kruidentuiltje bij en breng aan de kook. Laat zonder deksel gedurende 45 min. sudderen, roer af en toe.
  5. Breng op smaak met peper en zout en serveer heel warm.
 

Kooktip

Je kan het kookvocht extra smaak geven door er wat mosterd bij te doen.
  • Home
  • Recepten
  • Stoofpotje met wortelen, spek en gerookte worst