Zoek een recept

 

Stoofpot van wortelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg aardappelen
  • 25 g boter
  • 2 soeplepels gehakte peterselie
  • 200 g gezouten spekblokjes
  • 70 cl kippenbouillon
  • 2 laurierbladen
  • 2 snuifjes nootmuskaat
  • 1 peer
  • 1 sjalot
  • 2 uien
  • 4 worsten van varkenvlees
  • 500 g worteltjes
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in grote blokjes. Leg ze in een pan gevuld met gezouten koud water. Schil de peer. Verwijder de onderkant en het steeltje.
  2. Pel de uien en de sjalot en hak ze fijn. Laat ze in een gietijzeren stoofpan 5 min. smelten in de hete boter. Doe er de spekblokjes bij en laat nog 5 min. braden op middelhoog vuur.
  3. Voeg een laag (goed uitgelekte) aardappelblokjes, de laurierblaadjes, zout en peper toe, en daarna de worsten, de peer en de rest van de aardappelblokjes.
  4. Bestrooi opnieuw met zout en peper en kruid alles met nootmuskaat. Overgiet alles met kippenbouillon. Dek af en laat 20 min. stoven op laag vuur.
  5. Schil daarna de wortelen en snij ze in schijfjes van ½ cm. Doe ze in de kookpan en roer alles voorzichtig (zorg dat de worsten niet breken).
  6. Laat, met het deksel erop, nog 20 min. stoven op laag vuur. Bestrooi met gehakte peterselie. Dien gloeiend heet op.
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt