Zoek een recept

 

Stoofpot van wintergroenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 ajuinen, in partjes gesneden
  • 1 blad peterselie voor de decoratie (facultatief)
  • 1 blik (240 g netto) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • fleur de sel
  • 200 g groene kool, grof gehakt
  • 2 dl groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 peren, in kwartjes gesneden
  • 300 g pompoen, in staafjes gesneden
  • 300 g schorseneren (diepvries)
  • 4 wortels (ongeveer 200 g), in repen gesneden
  • zout, peper
 

Bereiding

  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kookpot met dikke bodem. Voeg de wortelen, ajuinen, pompoen, schorseneren, kikkererwten en look toe. Breng op smaak met de groentebouillon. Voeg zout en peper toe. Dek af en laat 8 minuten sudderen.
  2. Verwarm de helft van de overgebleven olie in een steelpan en laat de groene kool 2 minuten sauteren. Voeg een kopje water toe en laat vervolgens 2 minuten sudderen.
  3. Verwarm een gril voor.
  4. Smeer met behulp van een borsteltje de peren in met de rest van de olijfolie.
  5. Laat de peren 4 minuten grillen.
  6. Verdeel de groenten op borden samen met de kwartjes peer. Bestrooi met fleur de sel en peper. Versier met wat takjes bladpeterselie.
 

Kooktip

  • Lekker met boerenbrood of met pasta.
  • Een gezond extraatje: Deze maaltijd bevat weinig vetten, verzadigde vetstoffen, en geen cholestorol. Maar toch is het een rijke bron van voedingsvezels. Vergezeld met brood of pasta wordt ook de bijdrage aan eiwitten verzekerd, voornamelijk door de aanwezigheid van de kikkererweten.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 211 kcal, Eiwit: 9;3 g, Totale vetstoffen: 7,7 g, Koolhydraten: 26 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt