Zoek een recept

 

Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 dikke ui
  • 10 cl droge witte wijn
  • een noot boter
  • een snuifje vierkruidenpoeder
  • 1 fazantenhen in 6 gesneden (zoals een kip)
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 100 g rozijnen
  • 50 cl sap van witte druiven
  • 1 sjalot
  • 100 g walnoten
 

Bereiding

  1. Smelt de boter en 1 eetlepel olie in een grote sauteerpan en bak er de stukken fazant, aan beide kanten, goudbruin in op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem, wanneer ze mooi gebakken zijn, uit de pan en leg op een schotel. 
  2. Fruit in dezelfde pan de fijngesnipperde ui en sjalot, evenals de spekblokjes op een middelhoog vuur. Bestrooi met een snuifje vierkruidenpoeder en overgiet , wanneer ze bruingebakken zijn, met de wijn.
  3. Laat op een hevig vuur 1 min. inkoken, voeg dan de rozijnen toe, de grofgehakte noten, het kruidentuiltje en de stukken fazant. Giet er het druivensap bij, zet een deksel op de pan en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur. Draai de stukken fazant halverwege de kooktijd om.
  4. Neem de pan van het vuur, haal er de stukken fazant uit en laat 5 min. rusten. Leg (voorzichtig) een stuk keukenpapier bovenop de saus om het vet te absorberen en neem het weg. Herhaal verschillende keren indien nodig. 
  5. Leg de stukken fazant terug in de saus, breng op smaak met peper en zout en dien goed warm op met een knolselderpuree.
 

Kooktip

Bestel de fazantenhen in de afdeling gevogelte en vraag om ze al in stukken te snijden.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Stoofpot van fazant met droge vruchten en druivensap