Zoek een recept

 

Stoemp op z’n Brabants

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 1 bosje lente-uitjes
  • een nootje boter
  • peper en zout
  • 1 pot volle Brabantse plattekaas (250 g)
  • 1 bosje radijzen
 

Bereiding

  1. Snij de aardappelen in grote blokjes, doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. kooktijd.
  2. Snij ondertussen de radijzen in 4 en snipper de uitjes (witte + ¾ van het groene deel). Smelt de boter in een braadpan en stoof er de radijzen en de uitjes in gedurende 3 minuten op een zacht vuur. Zet opzij.
  3. Giet de gare aardappelen af en doe ze terug in de kookpot (niet op het vuur). Voeg de plattekaas toe en prak met de pureestamper. Doe er het radijzenmengsel bij, kruid met peper en zout en meng goed.
  4. Serveer warm met gegrilde worsten.
 

Kooktip

Een restje stoemp is lekker op de boterham.