Zoek een recept

 

Stoemp met kastanjepompoen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g aardappelen type bintje
  • 30 g boter
  • gemalen zwarte peper
  • 500 g kastanjepompoen (geschild, zaden verwijderd)
  • 0.5 theelepel korianderpoeder
  • 3 takjes koriander
  • 100 g yoghurt met geitenmelk
  • zout
 

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kastanjepompoen. Snij ze in grove stukken en stoom ze 30 min. tot ze zacht zijn.
  2. Plaats de warme groenten in een kom. Voeg de koude boter in stukjes toe, samen met het korianderpoeder. Kruid met peper en zout en plet met een pureestamper. Voeg de yoghurt bij de geitenmelk en meng.
  3. Serveer de stoemp versierd met korianderstengels.
 

Kooktip

Dien deze stoemp op met een gegrilde kippenbrochette, gemarineerd in citroen en look.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 197 kcal, Eiwit: 3.9 g, Vetstof: 9.0 g, Koolhydraten: 25.6 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt