Zoek een recept

 

Stoemp met broccoli en pijnboompitten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 650 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 350 g broccoliroosjes
  • een handvol salieblaadjes
  • nootmuskaat
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g ricotta
 

Bereiding

  1. Doe de in stukken gesneden aardappelen in een grote kookpot met lichtgezouten koud water. Zet het deksel op de pot, verwarm en reken 10 min. kooktijd vanaf het kookpunt.
  2. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 8 min. koken.
  3. Rooster de pijnboompitten ondertussen in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof. Fruit de fijngehakte salieblaadjes in de olie in een stoofpot op zacht vuur.
  4. Giet de groenten af, doe ze bij in de stoofpot en voeg ook de ricotta toe, peper en nootmuskaat. Prak alles met de pureestamper en breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de pijnboompitten toe en serveer meteen als bijgerecht bij vlees, vis, chipolatas, gevogelte, enz.
 

Kooktip

Je kan de stoemp ook in een ovenschotel doen, bestrooien met de rauwe pijnboompitten en met parmezaan en dan gedurende 15 min. laten bruinbakken in de warme oven.