Zoek een recept

 

Stoemp met blonde linzen en een vleugje curry

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 g aardappelen type bintje
  • 8 bieslooksprietjes
  • 200 g blonde linzen bio
  • 30 g boter
  • gemalen zwarte peper
  • 25 cl karnemelk
  • 1 theelepel zachte curry
  • zout
 

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij ze in grove stukken. Stoom ze 30 min. tot ze zacht zijn
  2. Kook de linzen apart in niet gezouten kokend water.
  3. Plaats de aardappelen en linzen in een kom. Voeg de koude boter in stukjes toe en de curry. Breng op smaak met peper en zout en plet met een pureestamper. Giet de karnemelk erbij en meng met de fijngehakte bieslook.
 

Kooktip

Voeg geen zout toe aan het kookwater van de linzen. Door zout wordt de schil hard en garen ze moeilijker.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 354 kcal, Eiwit: 16.7 g, Vetstof: 7.5 g, Koolhydraten: 55.2 g
  • Home
  • Recepten
  • Stoemp met blonde linzen en een vleugje curry