Zoek een recept

 

Staartvismoten met sinaasappel en zeevenkel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 16 takjes bieslook
  • fleur de sel
  • 4 moten staartvis van ongeveer 120g elk
  • peper van de molen
  • 4 sinaasappelen
  • 10 cl sinaasappelsap
  • wijnazijn
  • 150 g zeevenkel
 

Bereiding

  1. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij ze dan in schijfjes.
  2. Giet het sinaasappelsap in een pan en doe de azijn erbij. Doe er zout en peper bij.
  3. Voeg de schijfjes sinaasappel eraan toe en warm op. Maak de zeevenkel schoon en verwijder daarbij de eventuele bruine stukken en de houtachtige delen ( dit zijn de hardste en vezelachtige delen van de voet).
  4. Leg de moten staartvis op een bord, doe er peper op en kook afhankelijk van de dikte van de filets ongeveer 2 minuten in de microgolfoven. (het vlees moet loskomen en mals blijven).
  5. Verwarm een kookpan met licht gezouten water. Blancheer daarin de zeevenkel gedurende een minuut.
  6. Schik op elk bord schijfjes sinaasappel in rozetvorm. Leg daarop een portie zeevenkel en vervolgens een moot staartvis.
  7. Giet er een portie saus over, doe er peper op en versier met takjes bieslook.
 

Kooktip

  • Je kan je saus een gastronomische toets geven door er 5cl Grand Marnier of Mandarine Napoléon bij te voegen
  • De "plus" op voedingsgebied: Een licht verteerbare, heel caloriearme en vetarme bereiding, die de nodige eiwitten aanvoert en heel wat jodium bevat..
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 140 kcal, Eiwit: 21 g, Totale vetstoffen: 0,8 g, Koolhydraten: 12 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt