Zoek een recept

 

Spiraaltjes van blauwaderkaas en noten

Ingrediënten voor 8 personen

  • 40 g roquefort
  • 4 sneden van een groot vierkant brood, niet te vers
  • 40 g verse kaas met noten
  • 40 g zachte boter
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
  2. Prak de roquefort met een vork met de verse kaas en de zachte boter. Meng tot een glad mengsel.
  3. Ontkorst de sneetjes brood (met de schaar, da’s makkelijker). Besmeer ze, tot op de rand, met de kaasbereiding. Rol ze stevig op. Snij elk rolletje in 6 dikke schijven.
  4. Leg de spiraaltjes op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak in 10 min. goudbruin in de oven.
  5. Dien warm op bij het aperitief.
 

Kooktip

Vers brood laat je best vooraf wat drogen (onafgedekt), anders zal je er  de bereiding moeilijk op kunnen uitsmeren.