Zoek een recept

 

Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 cl cider brut
  • fleur de sel
  • 1 eetlepel Luikse siroop
  • olijfolie
  • 16 ontpitte pruimen uit Agen
  • peper van de molen
  • 20 cl water
  • 4 witte pensen
 

Bereiding

  1. Doe de pruimen in een kom, voeg de cider en het water toe. Laat 20 min. weken.
  2. Doe alles in een steelpan en laat 10 min. sudderen. Giet de pruimen af, maar bewaar het sap.
  3. Giet 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de pensen goudbruin.
  4. Snij de pensen vervolgens in stukken van ongeveer 4 cm.
  5. Rijg afwisselend een stukje pens en een pruim op spiesjes. Maak zo 8 brochettes.
  6. Giet het sap van de marinade intussen in een steelpan en voeg de Luikse siroop toe.
  7. Laat inkoken tot een dikke siroop.
  8. Leg 2 spiesjes op elk bord en voeg 2 eetlepels siroopsaus toe. Dien heel warm op.
 

Kooktip

  • Doorprik de pensen vóór het bakken met de punt van een vork, zodat ze niet openbarsten.
    Als je dit gerecht opdient als hoofdgerecht, kan je er volle rijst bij serveren die werd gekookt met een mespuntje kaneel.
  • Een gezond extraatje: Dit gerecht bevat relatief weinig vetten en kan dankzij de vele vezels en complexe koolhydraten (met de volle rijst) de grootste honger stillen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen