Zoek een recept

 

Spiesjes met scampi’s en boontjessalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g fijne groene boontjes, diepvries
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 0.5 bosje koriander
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 teentje rood chilipepertje
  • sap van 1/2 citroen
  • 32 stukken scampi’s, ontdooid
 

Bereiding

  1. Snipper de knoflook. Halveer de chilipeper overlangs, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, snijd fijn. Hak de koriander grof.
  2. Vermeng de knoflook met chilipeper, citroensap, een snuifje zout en 3 eetlepels olijfolie. Voeg de scampi’s toe en schep ze voorzichtig om. Laat afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast.
  3. Kook of stoom de boontjes beetgaar. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken.
  4. Maak een vinaigrette van 2 eetlepels koolzaadolie en 1 eetlepel mosterd, kruid met peper en zout. Maak er de boontjes mee aan.
  5. Rijg de scampi’s aan spiesjes. Rooster ze 3 minuten per kant op de barbecue. Serveer met de boontjes
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 382 kcal, Eiwit: 30,3 g, Totale vetstoffen: 15,6 g, Koolhydraten: 7 g