Zoek een recept

 

Spiegelei met parmaham

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g erwten
  • 4 eieren
  • 1 handvol postelein
  • 4 sneden Parmaham
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1 eetlepel boter
  • peper
  • zout
 

Bereiding

  1. Zet een antikleefpan op het vuur. Voeg de boter toe en kruid met peper en zout.
  2. Plaats een dresseerring in de pan, breek er het ei in en laat het bakken. Voeg vervolgens de erwten in de pan om ze op te warmen.
  3. Verwijder de ring en plaats het ei voorzichtig op een bord. Voeg de erwten en de parmaham toe. Werk af met een beetje postelein en parmezaan.
  4. Herhaal deze handelingen 4 keer.
  5. Dien het gerecht warm op met krokant brood. Perfect voor een brunch of een kleine maaltijd.
 

Kooktip

Als je pan groot genoeg is, kan je er de 4 ringen tegelijkertijd in plaatsen.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 246 kcal, Eiwit: 21,2 g, Vetstof: 16 g, Koolhydraten: 4,5 g