Zoek een recept

 

Speltbrood

Ingrediënten voor 1 stuks

  • lauw water
  • 1 eetlepel olie
  • 250 g roggebloem
  • 500 g speltvolkorenbloem
  • 25 g verse gist
  • 1,5 koffielepel zout
 

Bereiding

  1. Stort de bloem in een grote kom. Los de gist op in een beetje lauw water. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet daarin de gist. Vermeng beetje bij beetje met de bloem. Laat gedurende vijf minuten rusten.
  2. Voeg het zout toe en kneed tot een soepele massa. Leg de deegbal in een vooraf met olie of margarine ingevette kom. Laat rijzen tot het volume verdubbeld is.
  3. Bestrooi een werkoppervlak met bloem en haal het deeg uit de kom. Kneed nogmaals door, maar niet te lang. Leg het deeg vervolgens in een ingevette broodof cakevorm. Laat nog eens rijzen tot het deeg de omvang van een gewoon brood heeft.
  4. Laat gedurende ± 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven (200°C).
 

Kooktip

Om te weten of het brood voldoende gebakken is, prik je erin met een brochettepin. Ze moet er droog weer uitkomen.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 98,5 kcal, Eiwit: 19,4 g, Totale vetstoffen: 0,9 g, Koolhydraten: 19,40 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt