Zoek een recept

 

Spaghetti met Larry, kerstomaten en aubergines

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 400 g kerstomaten
  • 2 schaaltjes Larry met olie en gedroogde tomaten
  • 1 eetlepel oregano
  • 400 g spaghetti
  • zout
  • zwarte peper
 

Bereiding

  1. Kook de spaghetti “al dente”.
  2. Giet ondertussen de olie van 1 schaaltje geitenkaas in een grote sauteuse. Voeg de in kleine blokjes gesneden aubergines toe en bak ze op vrij hoog vuur, roer regelmatig.
  3. Snij de kerstomaten in twee en doe er de oregano bij en enkele fijngehakte basilicumblaadjes. Voeg ook de kaas uit de 2 schaaltjes toe, evenals de olie. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de gare spaghetti af. Doe de spaghetti bij de aubergines in de sauteuse, meng en neem van het vuur. Voeg de mengeling van kaas en tomaten toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer meteen om tenvolle van het contrast tussen warm en koud te kunnen genieten. Werk af met enkele basilicumblaadjes.
 

Kooktip

Een restje van deze spaghetti kan je koud serveren, roer er dan een beetje balsamicoazijn onder.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Spaghetti met Larry, kerstomaten en aubergines