Zoek een recept

 

Sorbet van piña colada met exotische fruitsla

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 cl ananassap
  • 25 cl bananensap
  • exotisch fruit naar keuze: babyananas, mango, papaja, kiwi, granaatappel, passievrucht, enz.
  • 1 snuifje gemalen nootmuskaat en/of kaneel
  • 20 cl kokosmelk
  • 1 koffielepel vanillearoma
  • 12 cl witte rum
 

Bereiding

  1. Meng de fruitsappen, de kokosmelk, de rum, het vanillearoma en de gekozen specerij in een voorraaddoos met platte bodem. Sluit en laat ongeveer 8 uur opstijven in de diepvriezer. Bewerk het mengsel elk uur met een vork om een smeuïge sorbet te verkrijgen.
  2. Verdeel, net voor het opdienen, het in plakjes gesneden fruit over de borden en werk elk bord af met 2 quenelles van sorbet.
  3. Serveer meteen.
 

Kooktip

Begin vooral niet aan de bereiding 's avonds, want 's morgens vind je dan één grote ijsblok in de diepvriezer!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Sorbet van piña colada met exotische fruitsla