Zoek een recept

 

Soep van kikkererwten, tomaat en saffraan

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0.5 citroen
  • 200 g gedroogde kikkererwten
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 2 teentjes look
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 0.5 theelepel pikant paprikapoeder
  • 0.25 g saffraan
  • 4 plakjes serranoham
  • 2 stengels soepselderij met bladeren
  • 1 ui
  • 1 wortel
 

Bereiding

  1. Kook de kikkererwten in ongezouten kokend water tot ze zacht zijn.
  2. Stoof de gehakte look en ui gedurende 8 minuten in een eetlepel olijfolie in een stoofpan op een zacht vuur. Voeg de in blokjes gesneden selderij en wortel toe en laat nogmaals 5 minuten garen. Voeg de tomaten, de saffraan, de komijn, de paprika en 1,5 liter warm water toe. Breng op smaak met wat zout. Laat zacht koken gedurende 15 minuten.
  3. Giet de kikkererwten af zodra ze gaar zijn en doe ze bij de bouillon.
  4. Snijd 10 selderijblaadjes fijn en de ham in dunne linten. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels citroensap.
  5. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met de selderij en de hamlinten. Verdeel de olijfolie-citroenmengeling over de kommen en serveer.
 

Kooktip

Het is aan te bevelen de kikkererwten een avond op voorhand te week te leggen. Zo worden ze zacht en kan je de bereidingstijd inkorten. Ze de dag zelf bereiden, is uiteraard mogelijk. Reken in dit geval een kooktijd van 50 minuten.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 322 kcal, Eiwit: 17,6 g, Vetstof: 13,5 g, Koolhydraten: 32,4 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt