Zoek een recept

 

Soep van bospaddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 aardappelen, van het soort Nicola, in stukken gesneden
  • 350 g bospaddenstoelen (hoorn des overvloeds, cantharel, eekhoorntjesbrood, …)
  • dille, gesnipperd
  • 1,25 l groentebouillon
  • 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0,5 theelepel paprikapoeder
  • 4 plakken bacon, in smalle reepjes gesneden
  • 1 ui, versnipperd
 

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een pan. Fruit de ui, 1 minuut.
  2. Voeg de aardappelen, de bouillon en het kruidentuiltje toe. Voeg zout en peper toe.
  3. Sluit de pan af met een deksel. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Bak de paddenstoelen 3 minuten in een pan.
  5. Voeg de paddenstoelen toe aan de soep. Laat nog 5 minuten doorkoken.
  6. Verhit de bacon 2 minuten in de magnetron. Breek in stukjes.
  7. Verdeel de soep over soepkommen of diepe borden. Garneer met stukjes bacon en de gesnipperde dille.
 

Kooktip

  • Lekker met: Verse sla, mmm!
  • Serveer deze soep voor een feestelijk tintje in een uitgehold brood!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt