Zoek een recept

 

Soep met sobanoedels en zalm

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g bio zalmfilets zonder vel
  • 15 g gedehydrateerde zwarte paddenstoelen
  • 4 cm gemberwortel
  • 2 zakjes misosoep
  • 8 stengels pijpajuin
  • 225 g sobanoedels met boekweit
  • 1,5 eetlepel tamarisaus (soja)
 

Bereiding

  1. Week de zwarte paddenstoelen 15 minuten in lauw water.
  2. Warm 1,2 liter water op in een wok. Strooi de misosoep erin en meng.
  3. Maak de stengels pijpajuin schoon en doe ze in hun geheel in de bouillon. Voeg de geschilde gember in fijne schijfjes toe, samen met de uitgelekte zwarte paddenstoelen en de sojasaus. Laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  4. Kook de noedels in ruim water beetgaar.
  5. Leg ondertussen de zalmmoten in de bouillon. Zet het vuur uit, dek af en laat 5 minuten pocheren. Verdeel de uitgelekte noedels over soepkommen. Leg 1 moot zalm in elke kom. Voeg de pijpajuin, champignons en gemberplakken toe. Giet de bouillon erover en dien meteen op.
 

Kooktip

In dit recept wordt de zalmfilet zachtjes gepocheerd in de soepbouillon die je van het vuur haalde. Door deze techniek is de zalm perfect bereid, met een rosé hart.

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 423 kcal, Eiwit: 25%2c1 g, Vetstof: 17%2c6 g, Koolhydraten: 40%2c9 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt