Zoek een recept

 

Soep met pistou

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 courgette
  • 30 cl droge witte wijn
  • 60 g geweekte rode bonen
  • 2 jonge uien
  • 100 g kerstomaten
  • 2 laurierbladen
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  • 1,5 l ontvette gevogeltebouillon
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 takje salie
  • 1 takje tijm
  • 30 g verse pistou
  • zout en peper van de molen
 

Bereiding

  1. Pel de ui en hak hem grof. Pel de teentjes look. Snij de jonge uien in ringen, nadat je de wortels en het groen hebt verwijderd. Doe hetzelfde met de preien.
  2. Doe ze in een grote kookpan, samen met de verse kruiden en 5 cl olijfolie, en laat stoven. Snij ondertussen de courgette en de paprika in blokjes. Doe in de pan samen met de tomaten en de bonen en laat nog een minuut stoven.
  3. Giet er dan de witte wijn bij en laat 3 min. sudderen. Giet er ten slotte de gevogeltebouillon bij en laat gedurende 30 min. koken.
  4. Doe de pistou erbij op het moment van het opdienen en meng zorgvuldig, voordat u de borden vult.
 

Kooktip

  • Een lekkere groentesoep, typisch voor het zuiden van Frankrijk.
  • Een gezond extraatje: Deze stevige soep is een uitstekende bron van vocht en kalium, wat de afvoer bevordert, en is rijk aan voedingsvezels en allerlei antioxidantia.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 151 kcal, Eiwit: 5,2 g, Totale vetstoffen: 9,1 g, Koolhydraten: 11,7 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt