Zoek een recept

 

Soep met krab en maïs

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1,5 eetlepel arachideolie
  • 2 eetlepels fish sauce (Thais gamma)
  • 40 cl kokosmelk
  • 2 blikjes krab (2 x 120 g, uitgelekt gewicht)
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 blikjes maïskorrels (2 x 140 g, uitgelekt gewicht)
  • peper en zout
  • 4 sjalotten
  • 1 vers chilipepertje
  • verse koriander
  • 2 vetarme bouillonblokjes
 

Bereiding

  1. Fruit de grofgehakte sjalotten 5 min. in de olie in een stoofpot op zacht vuur. Doe er dan 1 l water en de verkruimelde bouillonblokjes bij. Breng aan de kook en laat 5 min. sudderen.
  2. Mix de soep, voeg de kokosmelk toe, het limoensap, de fish sauce en het heel fijngehakte chilipepertje, evenals het krabvlees en de uitgelekte maïs. Laat nog 5 min. zacht koken.
  3. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm, bestrooid met de fijngehakte koriander.
 

Kooktip

Extra lekker met fijngesnipperde lente-uitjes (voeg ze samen met de maïs toe).

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt