Zoek een recept

 

Snelle zuurkool met 4 soorten vlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje)
  • 1 gekookt hammetje
  • 4 Poolse worsten
  • 8 worsten uit Straatsburg
  • 150 g Breydelspek in sneetjes
  • 8 kleine aardappelen
  • 1 dikke ui
  • 2 eetlepels reuzel of boter
  • 20 cl Riesling
  • 1 koffielepel jeneverbes
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • mosterd om erbij te serveren
 

Bereiding

  1. Verwarm in een grote stoofpot op zacht vuur de reuzel en fruit er de gesnipperde ui in.
  2. Schil de aardappelen en halveer ze. Doe ze in de stoofpot met 1 zakje zuurkool en meng. Voeg het laurierblaadje toe, de helft van de jeneverbessen en 1 kruidnagel.
  3. Leg er het hammetje en de Poolse worsten bovenop en bedek met het tweede zakje zuurkool. Overgiet met de witte wijn en met 10 cl water, voeg de rest van de specerijen toe (geen zout!) en breng aan de kook. Zet een deksel op de pot en laat 30 min. op heel zacht vuur sudderen.
  4. Leg de Straatsburgse worstjes en de sneetjes spek op de zuurkool en laat nog 10 min. zacht koken met het deksel op de pot.
  5. Serveer heel warm met mosterd.
 

Kooktip

Dankzij de voorgekookte zuurkool en het reeds gekookte vlees hoeft dit gerecht geen 4 uur te stoven! Je kan het hammetje vervangen door 4 dikke sneden kasseler rippchen, de Poolse worstjes door andere gekookte worsten, enz.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt