Zoek een recept

 

Slaatje van zoete uien met azijn en sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 550 g zoete uien
  • 1 fles wijnazijn op oude wijze
  • 4 kleine sinaasappels
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 snuifje kaneelpoeder
 

Bereiding

  1. Pel de uien, halveer en snij in fijne reepjes. Doe ze in een slakom en overgiet met azijn. Zet er een klein bord op zodat ze goed bedekt blijven. Laat 3 uur trekken in de koelkast.
  2. Laat de uien uitlekken in een vergiet, maar vang een beetje azijn op. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees, halveer en snij in schijfjes.Vang het vrijgekomen sap op. Snij de olijven in schijfjes.
  3. Giet de honing en 1 eetlepel azijn in een kom. Meng goed, voeg de olijfolie toe, de kaneel en het sinaasappelsap. Doe alle ingrediënten in een slakom: de uien, de schijfjes sinaasappel en olijven en de saus. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  4. Serveer koel met kalkoenbrochettes met paprika’s. Ook lekker met lamsvlees of merguezworstjes.
 

Kooktip

  • Vervang de zoete uien door rode.
  • Snij de sinaasappels boven een bord in schijfjes, zo kan je het sap gemakkelijjk opvangen.
  • Home
  • Recepten
  • Slaatje van zoete uien met azijn en sinaasappel