Zoek een recept

 

Slaatje van rundvlees met vermicelli

Ingrediënten voor 4 personen

  • arachideolie
  • 50 g gedroogde zwarte champignons
  • 1 bosje jonge uitjes
  • oestersaus
  • 60 g peulen
  • 20 g pinda's
  • 200 g rijstvermicelli
  • 1 rode paprika
  • 200 g rundsgehakt
  • 2 sjalotten
  • sojasaus
  • 1 wortel
 

Bereiding

  1. Laat de zwarte champignons ± 10 min. weken in lauw water.
  2. Spoel ze zorgvuldig af en hak ze in grove stukken.
  3. Doe de vermicelli in een grote kom en overgiet met kokend water. Laat enkele minuten zwellen en laat dan zorgvuldig uitlekken.
  4. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Giet een scheutje olie in een bakpan en laat ze enkele minuten slinken.
  5. Doe daarbij het rundsgehakt, de paprika en de in staafjes gesneden wortel. Meng voorzichtig en laat 5 min bakken. Doe de zwarte champignons erbij en bak totdat het vlees gaar is
  6. Doe de in reepjes gesneden peulen erbij en laat 1 min op het vuur (ze moeten beetvast blijven). Meng vervolgens met de vermicelli en doe er 2 eetlepels sojasaus en oestersaus bij. Meng goed.
  7. Dien warm of koud op, bestrooid met in fijne reepjes gesneden ui en grof geplette pindanoten.
 

Kooktip

  • Je kan het varkensvlees vervangen door reepjes rundvlees of door grote garnalen.
  • Een gezond extraatje: Uitstekende energieverdeling voor een voeding zonder te veel vetten en met een langdurige energieaanvoer.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 326 kcal, Eiwit: 17,3 g, Totale vetstoffen: 7,7 g, Koolhydraten: 47 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt